Sportklas

Enkele jaren geleden zijn we begonnen met de sportklas waarin de kans aan leerlingen werd gegeven om meer te sporten binnen schooltijd. De nadruk binnen deze uren ligt op het kennismaken en beoefenen van sporten die ze binnen de reguliere lessen L.O. niet krijgen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de leerlingen les/ training krijgen van externe trainers/ lesgevers op locaties buiten de school.

Dit jaar gaan we met onze leerlingen o.a. golfen, klimmen, mountainbiken, duiken, snorkelen, hockey en spinning. Zijn de leerlingen niet op locatie doen worden de uren gevuld op school in onze eigen gymzalen of op het sportveld.

Welke leerlingen zoeken we?

De leerling die zich inschrijft voor de sportklas moet een redelijk gevoel voor sport hebben en de discipline hebben dat hij/zij altijd aanwezig is. Hij/ zij moet open staan voor het kennismaken met nieuwe sporten en zich correct kunnen gedragen binnen de richtlijnen van de sportverenigingen waar wij op bezoek gaan. Ze vertegenwoordigen immers het Hanze College.

Enkele aandachtspunten:

Kosten voor deelname is 100,- euro. (sportklas-shirt inbegrepen) Inschrijving geschiedt aan het begin van het schooljaar middels een inschrijfformulier. Leerlingen zijn vaak op locatie. Na aanmelding volgt er een interview en test. Het sportklasmoment valt op vrijdagmiddag vanaf 13:25 uur tot 15:00 uur. (op locatie van 14:00 uur tot 15:00 uur in verband met reistijd) De uren komen bovenop de lessentabel. Dus 2 uur extra lestijd in de week! Met vriendelijke groet,

 

Mevr. D. Zwinkels Dhr. B. Seegers Dhr. N. Vermeulen