Naar de brugklas

Groep 8 is een bijzonder jaar. Afscheid nemen van de basisschool met vaak een kamp en een musical. Ook is het het jaar waarin je een school voor voortgezet onderwijs gaat zoeken die bij jou past. Misschien heb je van vrienden of vriendinnen, familie of kennissen al het een en ander gehoord over het Hanze College.

Kom jij naar het Hanze College?

Het Hanze College is een brede vmbo-school. We hebben een MAVO, de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg.

  • Wil je met je diploma naar het MBO of de HAVO?
  • Vind je leren en doen leuk?
  • Wil je ervaring opdoen in een beroep?
  • Vind je wat extra aandacht wel handig?
  • Wil je graag allerlei leuke activiteiten meemaken?

Dan is het Hanze College jouw school!

Het Hanze College biedt onderwijs aan op moderne leerpleinen. Je leert door dingen te doen. In de brugklas heb je naast lessen in Nederlands, Engels, wiskunde ook al kennismakingslessen met techniek, recreatie of zorg. Zo kun je later een goede keuze maken.

Wanneer je in de brugklas van het Hanze College zit, heb je altijd nog kansen om naar een hoger niveau te gaan. In de brugklas zit je in een klas met meerdere niveaus zodat je kunt groeien naar een hoger niveau. Ook is het soms mogelijk om een vak op een hoger niveau te doen. Wanneer je bijvoorbeeld heel goed bent in wiskunde en minder in Engels kun je wiskunde op een hoger niveau gaan doen. Natuurlijk kijken we altijd samen met je ouders en de docenten naar je mogelijkheden. Wij hebben OOG VOOR JOU!

Op het Hanze College kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Zo hebben we de sportklas, een groep waar je aan mee kunt doen en waarbij je kennis maakt met allerlei sporten die je misschien nog nooit hebt gedaan. Denk hierbij aan duiken, golfen, turnen en crossfit.

Ook hebben we in leerjaar 4 een excursie naar het buitenland.

Naast alle folders die je op school al hebt gekregen, bieden we verschillende mogelijkheden om kennis te maken met het Hanze College. Dit kan onder andere op de volgende manieren:

  • TechXperience groep 7 en/of 8
  • Doe middagen voor leerlingen van de Delta scholen
  • Informatieavonden op de basisscholen
  • Open Avonden
  • Snuffelstage groep 8

BRUGKLAS HANZE COLLEGE:

LEREN OP JOUW MANIER

Enkele jaren geleden zijn we gestart met een nieuwe manier van leren voor de brugklasleerlingen.

Iedere klas heeft een mentor die voor de leerlingen uit de klas zorgt. Je ziet je mentor meerdere dagen per week, iedere keer een half uur. Samen bespreek je dan hoe het met je gaat op school en aan welke vakken jij gaat werken. Je bespreekt ook met je mentor hoe het in de klas gaat samen met je klasgenoten.

Op het rooster heb je instructielessen van 30 minuten. Je moet dan denken aan de vakken Nederlands, Engels,  wiskunde, mens en natuur, mens en maatschappij.

Daarnaast heb je vakken met lessen die bijvoorbeeld 90 minuten duren: lichamelijke oefening en Technologie, Innovatie en Kunst (TIK).

Ook hebben we verwerkingsuren. Je verwerkt de stof die je in de ochtend tijdens de instructie-uren hebt gekregen, je stelt er vragen over, je maakt opdrachten en krijgt bijvoorbeeld hulp wanneer je wat moeite hebt met de lesstof. Het belangrijkste is dat je probeert de stof die je hebt geleerd toe te passen. Dat kan ook in de projectweek. Dan  zijn er hele leuke praktische uren, waarbij je door dingen te maken gaat onderzoeken hoe alles werkt. In de Hanzeweek  ontdek je jouw talenten, zo kun je bijvoorbeeld taarten bakken bij het Zorgplein of iets met elektronica doen. Ook hebben we een sportklas.

Tijdens de brugklas oriënteer je je ook op je toekomst. Daarvoor heb je anderhalf uur per week oriëntatie op de profielen. In deze lessen ga je de techniek, recreatie en zorg richtingen ontdekken door middel van praktijkopdrachten.