Mentor en vertrouwenspersoon

Mentor

Iedere klas op het Hanze College heeft een vaste mentor. Voor de leerlingen en ouders is deze een spil in de begeleiding op school.  In de mentorlessen staat leren omgaan, leren kiezen en leren leren centraal. Indien extra begeleiding voor een leerling ingezet wordt, speelt de mentor een belangrijke rol in de uitvoering hiervan. Iedere leerling heeft een mentor. De mentor is de belangrijkste schakel tussen de school, leerlingen en ouders. De mentor licht ouders en leerlingen in op alles wat van belang kan zijn voor goed onderwijs aan de leerlingen van zijn of haar mentorklas. De mentor bewaakt de prestaties en het welzijn van de mentorleerlingen in het bijzonder en de mentorklas in het algemeen.

Vertrouwenspersoon

Soms zijn er van die momenten dat je iemand nodig hebt die naar je luistert. Je zit ergens mee en je durft het misschien zelfs je beste vriend of vriendin niet eens te vertellen. Het maakt niet uit of er nu een medeleerling, een ouder of iemand van school bij betrokken is. Het is zelfs mogelijk dat je er zelf niet eens bij betrokken bent, maar dat je denkt dat het een medeleerling overkomt. Dan moet je daar iets tegen kunnen doen. Je moet je verhaal ergens kwijt kunnen. Dan heb je echt iemand nodig die je voor honderd procent kunt vertrouwen en tegen wie je alles zeggen mag. Dit is de vertrouwenspersoon. Op het Hanze College hebben we drie vertrouwenspersonen Joost Poppelaars (jpoppelaars@hanze-college.nl),
Anne Houtepen (ahoutepen@hanze-college.nl) en Linda Mallens (lmallens@hanze-college.nl). Mocht je behoefte hebben aan een vertrouwenspersoon buiten de school dan kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van het Cambreur College. Dit is Dianne Rijnen (drijen@cambreurcollege.nl).