Digitale open avonden op het Hanze College.

Digitale open avonden op het Hanze College.

 

Beste ouders en leerlingen van het basisonderwijs,

Tot onze spijt kunnen de door ons geplande fysieke Open avonden en Open ochtend door de aan ons opgelegde restricties helaas geen doorgang vinden.

In plaats daarvan organiseren we voor jullie de

Digitale open avonden van het Hanze College.

 

Hoe werkt het?

Als je je inschrijft voor de Digitale open avonden ontvang je van ons een Microsoft-Teams link waarmee je toegang hebt tot de live stream. Deze link werkt op alle avonden en geeft jullie op elk moment van de avond toegang tot de live stream. Tevens ontvangen jullie het complete programma.

Het is mogelijk voor jullie dochter of zoon om digitale proeflessen te volgen bij de leergebieden in de onderbouw en de praktijkrichtingen in de bovenbouw.

Jullie kunnen op deze avonden al jullie vragen stellen via de live stream. Kortom, na deze open avonden weten jullie alles over onze school!

 

Wat is er te doen?

Iedere week komen enkele thema’s aan bod welke gepresenteerd gaan worden door de medewerkers van het Hanze College, het ouderteam en de Vrienden van het Hanze College. Jullie kunnen je keuze maken bij welke thema’s jullie je willen aansluiten.

 

Hieronder vinden jullie de data met de bijbehorende thema’s.

  • Dinsdag 26 januari en donderdag 28 januari van 19.00 uur – 20.30 uur.

De week van de Algemene informatie over het Hanze College.

Tijdens deze avond zullen John Roelofs en Laura van Heest jullie een voorlichting geven over het Hanze college in het algemeen.

Ook is er een presentatie van het mentoraat en de leerlingbegeleiding.

 

 

  • Dinsdag 2 februari en donderdag 4 februari van 19.00 uur – 20.30 uur.

De week van de Keuzebegeleiding, het Ouderteam en de Vrienden van het Hanze College.

-Op deze avond zullen jullie voorgelicht over wat wij doen om ervoor te zorgen dat jullie zoon of dochter een goede keuze kan maken voor de verschillende praktijkrichtingen die wij aanbieden in de bovenbouw. We helpen leerlingen zich te oriënteren op de keuzemogelijkheden voor hun loopbaan in de toekomst.
-Het ouderteam heeft inspraak in de beslissingen die op school genomen worden. Ouders komen aan het woord om hun ervaringen met het Hanze college met jullie te delen.
-De vrienden van het Hanze College is een stichting waarin regionale bedrijven verenigd zijn die het techniekonderwijs op het Hanze college op allerlei manieren ondersteunt. We informeren jullie over welke voordelen dit heeft voor het onderwijs van jullie kind.

 

  • Dinsdag 9 februari en donderdag 11 februari van van 19.00 uur – 20.30 uur.

De week van de Meet en greet: praktijkrichtingen
-Leerlingen kunnen op het Hanze College kiezen uit drie verschillende praktijkrichtingen: economie, zorg en welzijn en techniek. Tijdens deze avond maken jullie kennis met deze richtingen.

 

  • Dinsdag 23 februari en donderdag 25 februari van 15.45 uur – 18.00 uur.

De week van de ondersteuning, de sportklas en de proeflessen van de leergebieden (parallelprogramma).
– Hoe gaat het er echt aan toe in de les bij bijvoorbeeld Nederlands of Mens & Maatschappij? Tijdens deze avonden kan jullie zoon of dochter deelnemen aan een echte (digitale) les!

 

  • Dinsdag 2 maart en donderdag 4 maart van 15.45 uur – 18.00 uur.

Week van de Proeflessen van de praktijkrichtingen.
– Leren in de praktijk; dat ervaren kinderen tijdens de proeflessen van de praktijkrichtingen economie, zorg en welzijn en techniek tijdens deze avond.

Als jullie je inschrijven voor de Digitale open avonden van het Hanze College ontvangen jullie de Hanze Box thuis. Hierin zitten benodigdheden voor de digitale lessen, informatie en allerlei leuke gadgets.

 

Tot ziens op onze Digitale open avonden!